Sopropo Curry
Het is alweer december! De temperaturen dalen, de dagen worden korter en kerstversiering verschijnt in elk huis. Voor de meeste mensen is december de maand van gezelligheid en knusheid, de maand van samen zijn en lekker eten. Daar hebben wij wat voor! Een heerlijke curry om je lekker ‘s avonds op te warmen na een dag kou. Wie wordt daar nu niet vrolijk van? En in de hoofdrol natuurlijk de heilzame sopropo! De superheld van de groenten apotheek.
Dus, nu zal je wel denken: ”Hoe maak ik die heerlijke curry?”. Dat gaan wij vandaag laten zien. Deze curry is ontwikkeld door onszelf en wij zijn er allemaal dan ook ontzettend enthousiast over! Deze curry is bij de groenten apotheek ook favoriet van allen en iedereen is altijd enthousiast als er weer curry wordt gemaakt. Maar na vandaag kan ook jij deze heerlijke curry binnen 50 minuten al op tafel zetten.
Wat heb je nodig?
voor 4 personen
- 500 g runder- of vegetarischgehakt
- 1 Sopropo
- 2 kleine aubergines
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje thaise gele currypasta
- 2 pakjes AH kokosmelk
- 4 el olijfolie
- 400 gram rijst
- zout
Hoe maak je het?
- Snij de sopropo in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijst.
- Strooi royaal zout over de sopropo en laat ongeveer 15 minuten staan.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de aubergines in kleine blokjes
- Spoel na 15 minuten de sopropo af met water en snijd in kleine stukjes
- Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de ui
- Voeg het gehakt toe aan de ui en bak rul
- Voeg de knoflook toe en bak even mee
- Voeg de currypasta toe en bak tot het gaat geuren
- Blus het af met de kokosmelk en breng aan de kook
- Voeg nu de sopropo toe en laat met de deksel op de pan 5 minuten stoven
- Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking
- Voeg na 5 minuten de aubergines toe en stoof nog eens 10 min op laag vuur. voeg naar smaak zout toe.
- Serveer de curry met rijst en eventueel wat verse koriander
En dat was het! Veel plezier met koken en alvast eetsmakelijk.