Welkom op de blogpagina van de Groenten Apotheek!

 

Sopropo curry

Het is alweer december! De temperaturen dalen, de dagen worden korter en kerstversiering verschijnt in elk huis. Voor de meeste mensen is  december de maand van gezelligheid en knusheid, de maand van samen zijn en lekker eten. Daar hebben wij wat voor! Een heerlijke curry om je lekker ‘s avonds op te warmen na een dag kou

Ayurveda bij Diabetes Mellitus Type 2

Type 2-diabetes is een wereldwijde epidemie geworden. Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en daar komen wekelijks 1200 mensen bij! Moderne geneesmiddelen voor diabetes kunnen verschillende nadelige effecten hebben. Dit kan anders met Ayurveda!

Positieve gezondheid: Een beeldimpressie van een bijzondere dag

Omdat het begrip “positieve gezondheid” nog best wel eens abstract kan zijn, is de Groentenapotheek meegegaan met een zeiltocht waarbij positieve gezondheid centraal stond.

Recept: Soproposap met Appel & Citroen

Lastig hè? Koken met de Sopropo. Voor veel mensen blijft het een uitdaging. Daarom hebben we een nieuw recept wat jij ook thuis kan proberen! We beloven dat de bitterheid van de Sopropo nauwelijks aanwezig is in dit verfrissende sapje!

Recept: Pompoen-Soproposoep

Eindelijk herfst! De bladeren vallen van de bomen, overal prachtige kleuren, het wordt fris buiten maar binnen is het warm…  En wat is er nou beter op zo’n frisse dag dan een kommetje vol met comfortfood?

Positieve Gezondheid: Een andere manier van kijken naar gezondheid(szorg)

Je gezondheid in kaart brengen door een spinnenweb in te vullen. Hoe doe je dat en wat is dat? Waar gaat het allemaal over? Je kan zelfs positief gezond bezig zijn als je een ziekte of een handicap bent. Leer er meer over in deze blog.

Sopropo: De nieuwe superfood!

Je haat het of je houdt ervan: De sopropo. De groente met een extreem bittere smaak. Ja, je moet er maar net van houden. Gelukkig heeft deze bitterheid ook een positieve kant. De sopropo is namelijk een superfood! Weet jij al waarom?

Waarom zijn groenten zo belangrijk?

Er is een grote kans dat ook jij de laatste tijd steeds vaker mensen hoort praten over groenten. Er komen steeds meer producten met groenten erin verwerkt en ook restaurants serveren steeds meer groentegerechten. Gezondheid staat namelijk voorop, toch? Maar wat maakt groenten nou eigenlijk zo gezond?

De Groenten Apotheek
Onze Volkstuinen
Hugo de Vriesweg 10
Almere Buitenvaart
Contact