Pompoen-Soproposoep

 

 

Eindelijk herfst! De bladeren vallen van de bomen, overal prachtige kleuren, het wordt fris buiten maar binnen is het warm…  En wat is er nou beter op zo’n frisse dag dan een kommetje vol met comfortfood? 

 

Maar wat is dan écht herfstig comfortfood? Bij de herfst denken we vaak aan groenten zoals de pompoen, prei, paddenstoelen.. en ook de aardappelen komen steeds vaker terug op het menu.  Dit seizoen draait dus om warme gerechten met rijke, aardse smaken. Iets waar je écht naar uitkijkt na een lange boswandeling. En als er een ding is wat wij zeker weten, is dat een soepje het daarom altijd goed doet op de koude herfstdagen.

Met dit in gedachten hebben wij een soepklassieker in een modern, nóg gezonder jasje gehesen. Pompoensoep, maar dan met zoete aardappel en een ongebruikelijke groente: De sopropo! Dit gerecht is vol van smaak en een populaire keus tijdens onze evenementen. Durf jij het aan om iets nieuws te proberen?

 

Wat heb je nodig?

 • 1 Kleine sopropo
 • 1 Hokkaido pompoen
 • 2 Rode uien
 • 2 Tenen knoflook
 • 2 Zoete aardappels
 • Gember
 • Groentenbouillon
 • 1 Bakje kruidenkaas
 • Cayenne
 • Koriander

 

Hoe te bereiden:

 1. Snijd de sopropo in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijst.
 2. Strooi royaal zout over de sopropo. Laat ongeveer 15 minuten staan.
 3. Snijd ondertussen de ui, gember en knoflook fijn.
 4. Snijd de pompoen en zoete aardappel in blokken.
 5. Fruit de ui en voeg na 3 min de gember en knoflook toe.
 6. Spoel het zout van de sopropo en snijd in stukjes.
 7. Voeg de sopropo, zoete aardappel en de pompoen toe aan de pan en schep kort door elkaar.
 8. Voeg het water met de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de soep 20-30 min koken tot de groenten zacht zijn.
 9. Haal de pan van de warmtebron af en pureer de soep met een staafmixer.
 10. Voeg wanneer de soep glad is het hele pakje kruidenkaas toe en pureer het nog even kort totdat de kruidenkaas is opgenomen in de soep. Voeg bij het serveren een takje koriander en cayennepeper toe voor extra smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *