Soproposap met Appel & Citroen
Lastig hè? Koken met de Sopropo. Voor veel mensen blijft het een uitdaging. Daarom hebben we een nieuw recept wat jij ook thuis kan proberen! We beloven dat de bitterheid van de Sopropo nauwelijks aanwezig is in dit verfrissende sapje!
Benodigdheden:
- Juicer
- Snijplanken
- Messen
- Kannen (van 1L)
Per liter Soproposap zijn de volgende hoeveelheden nodig:
Per liter sap | Aantallen | Mililiters |
Appels | ~1,5 kg | 800 |
Sopropo | Iets meer dan ¾ sopropo (een gemiddelde grootte genomen) of 1 kleine sopropo. | 100-140 |
Citroen | 1,5-2 | 60 |
*Dit recept is gemaakt met een juicer en daar is dit recept ook op gebaseerd, het recept is uiteraard ook te maken met een blender. Houd er dan rekening mee dat je minder ingrediënten gebruikt, aangezien de pulp ook in de blender blijft*
Bereidingswijze:
- Was de sopropo en de appels en snijd deze in stukjes/partjes zodat deze in de juicer kunnen.
- Doe eerst de appel in de juicer. In elke literkan behoort 600-700 ml appelsap. Dit kun je later eventueel nog aanvullen met de laatste 100 ml.
- Vervolgens gaat de citroen door de juicer en voeg je ongeveer 60 ml citroen per kan toe.
- Roer dit door en proef of de verhouding goed is.
- Tenslotte gaat de sopropo door de juicer en voeg je 100-140 ml soproposap toe per kan. Proef zelf hoeveel je wil toevoegen en wanneer je het sap nog lekker vindt! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de sopropo nog een beetje kan proeven.
- Vervolgens roer je het geheel door en kan je het koud serveren.
- Geniet van deze groene, gezonde superjuice!